SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE

EKOLOJİ VE ÇEVRE

Çevresel sürdürülebilirlik, mevcut kaynakları sorumlu bir şekilde kullanarak ekosistemin ve doğal sermayenin korunmasını ifade eder. Aşağıda eCampus araştırmacıları tarafından ekolojik ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda geliştirilen başlıca projeler yer almaktadır:

Yerli ve Küçük İşletme Konut Binaları için Yenilikçi Mikro Güneş Isı ve Güç Sistemi (Innova MicroSolar)

Projenin amacı, yerel veya küçük sivil uygulamalar için yenilikçi, yenilenebilir kaynaklı bir mikro kojenerasyon sistemi geliştirmektir. Elektrik, doğrusal Fresnel reflektörlere dayalı konsantre bir güneş sistemi sayesinde 250°C civarında bir sıcaklıkta ısı alan 2kWe/18kWt ORC ünitesi aracılığıyla üretilir. Üretim tesisi ayrıca yaklaşık 3-4 saatlik bir zaman aralığında güneş radyasyonu olmadığında bile ısı ve elektrik enerjisi üretimini garanti altına almak için faz değişimli malzeme ile yapılmış bir ısı biriktirme sistemi ile donatılmıştır. Son olarak, akıllı bir kontrol sistemi, entegre sistemin yönetimine ve bağımlı kullanıcı ile etkileşimine izin verir.

Yapılı çevrede (Skybelt) kanıta dayalı sürdürülebilir yenilenebilir enerji çözümlerinin uygulanması için her düzeydeki öğrencinin mühendislik becerilerinin geliştirilmesi Erasmus+ Ana Eylem 2: Yüksek Öğretimde Kapasite Geliştirme

Proje, yapılı çevreye entegre edilebilen yenilenebilir enerji teknolojileri alanında yer alan üniversitelerin (her seviyedeki) öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu hedef esas olarak üç yönde gerçekleştirilmektedir: (i) Asya üniversitelerinde proje kapsamına ilişkin modüllerin uzaktan eğitim yöntemleri ve yeni laboratuvar ekipmanları dahil edilerek modernizasyonu; (ii) öğrencilerin staj ve hareketlilik faaliyetleri için teşvikler; (iii) proje bittikten sonra da devam edebilecek bir beceri ve bilgi ağı oluşturmak için bu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin katılımı Proje 2019’un sonunda başladı ve 3 yıl sürecek. Proje referans numarası:

NEXT.COM – NEXT çoklu fizik ve çok alanlı çevresel COMfort modelleri nesli: teori detaylandırma ve doğrulama deneyi PRIN2017 – MIUR

Proje, çoklu fizik, çoklu alan ve çoklu duyusal ölçüm ve modelleme protokolü aracılığıyla ortamdaki konforu analiz etmek için yeni bir metodoloji geliştirmeyi amaçlamaktadır. NEXT.COM, binaların içindeki insanların davranışlarını etkileyen ve dolayısıyla enerji tüketiminin temelini oluşturan faktörlerin daha doğru yorumlanması ihtiyacına yanıt vermek istiyor. Bu amaçla proje, fizyolojik ve çevresel niceliklerin (örn. cilt sıcaklığı, galvanik tepki, beyin ve kalp aktivitesi, IoT çevresel sensörler, sanal gerçeklik) ölçümü açısından yeni teknolojilerden elde edilen potansiyelden yararlanacaktır.

Fırın Potasından Çıkan “Beyaz” Cüruf İle Üretilen Dolgu Maddesinin Sıcak Bitümlü Konglomeraların Ambalajlarında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Bu araştırmanın amacı, sıcak bitümlü konglomeralarda dolgu maddesi olarak Pittini Group’un üretim tesislerinden elde edilen pota fırınından çıkan “beyaz” cürufun kullanılma olasılığını değerlendirmektir. Çalışmanın amaçları şunlardı: – bitümlü konglomeralarda yeniden kullanım olasılığını doğrulamak için pota cürufunun fiziksel özelliklerinin değerlendirilmesi; – Sönmüş kireci esas alan endüstriyel dolgu maddeleriyle üretilen karışımlarla karşılaştırılabilir fiziksel-mekanik özelliklere sahip bitümlü konglomeralar elde etmek için pota cürufunun işlenmesi için uygun bir prosedürün tanımı; – hacimsel ve mekanik özellikler açısından laboratuvar doğrulaması, pota cürufundan dolgu içeren bitümlü konglomera, geri dönüştürülmüş kireçtaşı dolgu maddesi ile yapılan geleneksel bir karışımla karşılaştırıldığında. Proje Mart-Eylül 2017 tarihleri ​​arasında gerçekleşti.

Sürdürülebilirlik

vozol cilingir